2 Ιανουαρίου 2014

Tablet και ενσύρματη δικτύωση

Προσαρμογέας USB σε Ethernet
Είναι γνωστό ότι τα tablets διαφημίζονται ως κινητοί υπολογιστές και γι' αυτό βασικό χαρακτηριστικό τους θεωρείται η ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi. Με την κρίση που υπάρχει όμως, πολλοί το προτιμούν ως βασική επιλογή για πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και ως μέσο επικοινωνίας και εργασίας, αφού πλέον υπάρχουν και προγράμματα αυτοματισμού γραφείου office για κινητές συσκευές. Στο λειτουργικό σύστημα Android που συναντάμε στα περισσότερα tablets υπάρχει και η επιλογή Ethernet που είναι το πρότυπο της Ενσύρματης Δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να συνδέσουμε το tablet μας στο ενσύρματο δίκτυό μας, δηλαδή στον ADSL router του σπιτιού μας.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν προσαρμογέα USB σε Ethernet.

HomePlug
Ο προσαρμογέας αυτός αναλαμβάνει τη σύνδεση μας με το ενσύρματο δίκτο. Το tablet αρκεί να έχει θύρα usb (κανονική ή mini).

Και πρέπει να πάρω πολλά μέτρα καλώδιο για να το συνδέσω στο router;


Σε αυτό το πρόβλημα τη λύση τη δίνουν τα λεγόμενα HomePlugs ή Powerline Adapters.
Οι συσκευές αυτές μετατρέπουν τα δίκτυο του ρεύματος σε εσωτερικό δίκτυο δεδομένων.
1. Απλά συνδέουμε ένα homeplug σε μια πρίζα κοντά στον router και συνδέουμε με καλώδιο δικτύου ethernet (utp) μια θύρα του router με τη θύρα του homeplug.
2. Μετά θα χρειαστούμε και ένα δεύτερο homeplug που θα το βάλουμε σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα του σπιτιού μας κοντά στο tablet μας.
Στη θύρα του δεύτερου homeplug θα συνδέσουμε το καλώδιο δικτύου που η μια άκρη είναι συνδεδεμένη στον usb-to-ethernet του tablet.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερφάρουμε από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας. Αρκεί να υπάρχει ηλεκτρική πρίζα κοντά μας.
Επιλογή Ethernet στο Λειτουργικό Σύστημα Android
Σύνδεση tablet με usb-to-ethernet adapter και homeplug